Examens

De leden van budovereniging Asahi kunnen twee maal per jaar deelnemen aan de band en/of slipexamens (A-Judo 1 keer per jaar). Dit geldt voor alle sporten die worden gegeven binnen budovereniging Asahi. Deze examens worden door de vereniging georganiseerd. Deze examens vinden plaats in of rond de derde week van januari en juni. Het zijn bijzondere momenten, waarbij onder toeziend oog van familie en kennissen een hogere band of slip gehaald kan worden. Het examen omvat een demonstratie van de technieken.

In judo worden vele technieken gebruikt. Deze technieken zijn onderverdeeld in kleuren van de band. Een beginnende judoka start met de kleur wit. Na veel training kunnen de volgende kleuren band worden gehaald: geel, oranje, groen, blauw, bruin om uiteindelijk de zwarte band te halen. De kleur van de band geeft de technische beheersingsgraad van judo weer. Bij het afnemen van de bandexamens observeert de examinator het aantal – en de uitvoering judotechnieken en beoordeelt de examinator vervolgens het resultaat in de juiste kleur band. Ook kan de examinator een slip op een band toekennen. Deze judoslip wordt enkel gehanteerd onder de twaalf jaar en werkt in fases naar een hele kleur band toe.

Het bandexamen is voor de judoka een belangrijk meetmoment, waar hij/zij in de laatste weken naar toe leeft. Voor de omstanders, vooral ouders en familie, is het examen een genot om naar te kijken. Het geeft namelijk een mooie demonstratie van de vaardigheden van de judoka.

De kosten voor deze examens worden per examen vastgelegd en staan vermeld op het examen inschrijfformulier. Dit examen inschrijfformulier wordt enkele weken voor het examen naar de leden gestuurd per mail. Ook zal enige tijd voor de examen periode het examen inschrijfformulier beschikbaar zijn vanaf deze site.

Fotoalbums