Band & slip examens januari 2024

Beste leden en ouders of verzorgers van jeugdleden,

 

In de week van 15 januari tot en met 19 januari 2024 zullen er weer examens voor judo plaats vinden.

 

Hier treft u het inschrijfformulier voor de examens aan: examenformulier januari 2024.
Dit formulier invullen 
uitprinten en aan de trainer geven voor 23 december 2023.


Inschrijfformulieren niet retour mailen deze kunnen niet in behandeling worden genomen want de trainer moet een vooradvies geven. Formulieren na 23 december worden ook niet in behandeling genomen.

 

Het inschrijfformulier kan digitaal ingevuld worden indien u in bezit bent van een PDF reader. Op deze link kunt een PDF reader gratis downloaden: https://get.adobe.com/nl/reader/otherversions/

 

Opendag

Als je dan nog energie over hebt van de vrijdagavond óf alvast energie wil opdoen voor zaterdagavond of wil weten waar Asahi in 2022 allemaal voor staat. Iedereen is van harte welkom op onze Open Dag.
Hieronder het programma voor zaterdag 22 oktober. Wees welkom!

Opendag

Dan examens

Op zaterdag 18 juni jl.  hebben er in onze dojo wederom de zwarte band ( dan examens) plaats gevonden. De gekleurde banden zijn leerling graden, de zwarte band is een meester graad. De meestergraad is weer onderverdeeld in graduaties (1e t/m 5e dan).
Jan Wedman is geslaagd voor zijn 1e dan met een goed examen.
Juf Jenneke Nijkamp deed een uitzonderlijk goed examen en slaagde zelfs voor de 3e dan. Met gepaste trots reikte meester Roel ( voorzitter dangraadcommissie) de diploma,s uit.
Van harte gefeliciteerd beide.

Rheese Beckx Nederlands kampioen -15!

Rheese Beckx Nederlands kampioen -15!
Drie judoka's van Budovereniging Asahi mochten meedoen aan het NK in Leek, omdat ze op het DK -15 een podiumplek hadden behaald.
Rheese Beckx, Sterre Schonewille en Jazmane Burema hebben heel goed hun best gedaan o.l.v. trainer/coach Jurrien Kugel
Sterre en Jazmane wisten helaas niet de finale te bereiken, maar hebben wel weer een hoop ervaring opgedaan.
Rheese wist alle partijen te winnen in de -36 kg! Gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie!????

Asahi Budovereniging is drie zwarte banden rijker!

Asahi Budovereniging is drie zwarte banden rijker!
Zaterdag 09-10-2021 hebben drie leden van de vereniging de 1e dan (zwarte band) gehaald.
Trainer Roel Van Alff heeft ze tijdens de training nog even in het zonnetje gezet.
Van harte gefeliciteerd Thomas Dallinga, Ryanne van der Horst en Mees Broekman.

Judo clinics

Nadat we een aantal week geleden al clinics bij de HVA mochten verzorgen, mochten we gisteren bij de voetbaldag van Achilles 1894 ook een aantal x de tatami betreden.
Leuke voortvloeisels uit het buiten trainen van de afgelopen 1,5 jaar en blij met onze nieuwe puzzelmatten. ????

Buitentrainingen

De afgelopen tijd hebben de judoka's buiten kunnen trainen bij HVA Assen.

Een hele mooie locatie met veel ruimte. Meestal was het mooi weer en kon je van de zon genieten. Maar soms was het een beetje fris, vandaar dat de trainer en judoka's dan een trui onder de jas hadden. Als het heel koud was hield iedereen zelfs de sokken aan.

De nieuwe buitenmat is in ieder geval al goed gebruikt.
BuitentrainingenBuitentrainingen_3Buitentrainingen_4

Mark Bette 6de dan

Vanavond heeft Mark Bette, samen met z'n gezin, een mooi bos bloemen in ontvangst mogen nemen voor het behalen van de 6e dan.
Namens Budovereniging Asahi van harte gefeliciteerd


5e Bartje A-Judo toernooi 2020

Foto's van het 5e Bartje A-Judo toernooi van 7-3-2020 zijn te zien op:
https://edpeeters.com/bestellingen/5e-bartje-a-judo-toernooi-2020/


jiu-jitsu

De jiu-jitsu groep is in 2020 weer enthousiast van start gegaan! 
Wij trainen op de dinsdagavond van 20-21.30 uur. 
Hier zie je een aantal oefeningen en een deel van de groep. De groep bestaat uit een leuk gemengd gezelschap; van jong tot minder jong, man en vrouw. Onze trainer is Gerrie Dusseljee.
A-Judo weekend 13 April

Op zaterdag 13 april hebben Anna, Thijmen en Kevin meegedaan aan het CpdeMaa toernooi in Schoonebeek. Voor Anna was het haar eerste toernooi. Thijmen en Kevin hadden al een keer eerder aan een toernooi meegedaan. Nadat alle judoka’s groots waren binnen gehaald, werden ze van harte welkom geheten. Daarna moesten ze aan de slag. Anna stond gelijk tegenover een grote man. Oef, dat was even slikken. De wedstrijd was dan ook snel over. Daarna ging het echter goed.  De overige wedstrijden wist zij heel knap met een ippon en een samengestelde ippon te winnen. Kevin moest als eerste tegen Thijmen. Dat ging behoorlijk gelijk op maar uiteindelijk wist Thijmen met een waza-ari van hem te winnen. De volgende wedstrijd moest hij tegen een jongen met een oranje band. Kevin bood flink partij maar moest zich met een ippon gewonnen geven. De ander twee partijen wist hij met ippon zelf te winnen. Thijmen won zijn eerste wedstrijd van Thijmen. De twee volgende wedstrijden waren wel lastig maar ook die wist hij te winnen. De laatste wedstrijd was moeilijk. Het ging de hele tijd gelijk op. Na de wedstrijdtijd was er nog steeds geen score voor allebei. Dan nog maar even door judoen. Thijmen was even afgeleid en toen werd hij geworpen met een waza-ari. Helaas lukte het hem niet om zelf nog te scoren. 

A Judo weekend 14 April

Op zondag 14 april was het vroeg opstaan. Om 06:30 zat iedereen in de auto en gingen we op weg naar Beverwijk. Daar werd een internationaal toernooi gehouden. Er waren o.a. Zweden, Denen, Duitsers, Tjechen, Slowaken, Grieken, Fransen, Belgen, Schotten en Engelsen. Na de gezamelijke warming-up met o.a. Marvin de la Croes moesten de judoka’s aan de slag. Het was erg druk en dat was voor een aantal judoka’s toch wel lastig voor de concentratie. Het was een erg zwaar toernooi. Greetje moest haar meerdere erkennen in de felle engelse dames. Swen heeft zich kraning verweerd maar ook hem lukte het niet om een wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Juneri had het ook zwaar. Uiteindelijk wist hij wel een wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Rik moest vanaf het begin vol aan de bak. De eerste wist hij met een scheidsrechters beslissing te winnen en de rest met ippon. Erik heeft alles heel netjes met ippon gewonnen. Toen was het wachten op de prijsuitreiking. De prijsuitreiking zelf duurde ook nog een uur. Alleen toen had Juneri nog niks gehad. Het papier was kwijt. Na zoeken werd het gelukkig gevonden. Om 16:30 konden we weer naar huis of naar de zwarte markt in Beverwijk. Al met al een drukke, lange maar geslaagde dag voor de judoka’s.

Band & slip examens april 2022

In de week van 11 tot en met 15 april 2022 zullen de examens voor judo plaatsvinden. Alle leerlingen mogen aan dit examen deelnemen. 

1.       Lever het inschrijfformulier zo spoedig mogelijk in, maar uiterlijk voor 2 april 2022. 
Heb je het inschrijfformulier niet per mail ontvangen dan kan het hier downloaden: inschrijfformulier examenformulier april 2022

Hunebedtoernooi 6 nov 2021 Borger

Zaterdag 6 november was het 5e Opstaptoernooi en het 44e Hunebedtoernooi in Borger!

Van Budovereniging Asahi deden in totaal 21 judoka's mee aan dit toernooi. 11 judoka's bij het opstaptoernooi en 10 bij het Hunebedtoernooi.

Prijswinnaars Opstap:

Zilver 

Aaliyah Nortan

Melanie Oosterbos

Floris van de Beek

Mart Dijkstra

Brons 

Alyssa Kuiper

Mees Schuringa

Vinz Meilof

Silvana Djilarpoin

Jason Kuiper

Dani Aljazaeerij

Finn Juurlink

 

Prijswinnaars Hunebedtoernooi:

Goud

Sterre Schonewille

Zilver

Maarten Jonker

Rheese Beckx

Guus Olijve

Brons

Jazmane Burema

Ivan van der Velde

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! ??

Niek Smit, Sven van der Velde, Ruben Visser en Vera Meijer hebben goed hun best gedaan, maar vielen helaas buiten de prijzen.

We zijn trots op alle judoka's die mee hebben gedaan!