Zes judoka's van Asahi naar het NK judo

Zaterdag 14 maart vond het plaatsingstoernooi voor het Nederlands Kampioenschap Judo onder de achttien jaar plaats (NK -18). 

Kijk bij deze link voor de foto's: Zes judoka's naar NK judo
 
Marit Kamps (afgelopen wekend nog tweede van Nederland onder de vijftien jaar) zet haar goede vorm door. Ze nam zelfs sportief revanche op de nummer één van Nederland en won goud.

Rianne Wolters liet er geen gras over groeien en liet zien dat ze ijzersterk is. Voor haar liggen er ook grote kansen op het NK judo omdat ook zij eerder in het seizoen  al won van de nummer 3 van Nederland en ook van de nummer één bij de -15.

Veerle Huisman zat bij de lichtgewichten in een hele zware poule. Toch wist zij met een vlijmscherpe worp een NK ticket naar zich toe te trekken.

Op de middag kwam Leon Struik de mat op. Hij domineerde zijn eerste wedstrijd volledig en de winst lag voor het oprapen. En plots merkten we dat judo een spelletje blijft. Door een zeer lastig te beoordelen actie kreeg hij een vol punt tegen en werd daardoor naar de verliezersronde verwezen. Op dat moment moet je alles wat je hebt weer bij elkaar rapen en je teleurstelling naast je neerleggen. Rug rechten en borst vooruit! Leon Struik liet zien waar een topsporter tot in staat kan zijn. Door alle wedstrijden op rij te winnen pakte hij het brons en een NK ticket. Zeer verdiend gezien zijn persoonlijke ontwikkeling.

In het laatste blok kwamen Joshua Veldhuizen en Isaac Ogiemwonji in actie. Beide zaten ze in een zware poule waar ze zich doorheen moesten knokken. Joshua reageert super snel op een ingezette actie van zijn tegenstander en nam hem in een houdgreep. Deze wist hij tot het einde vast te houden en stelde daar ook zijn NK ticket mee veilig. 

Isaac maakte het zeer spannend tegen de nummer drie van Nederland bij de -15.  Kansen gingen over en weer. Helaas kwamen we deze keer net iets te kort en ook Isaac werd verbannen naar de verliezersronde. Maar dit pad hadden we deze dag al een keer eerder bewandeld en we hadden alle vertrouwen in een goede afloop. Dat liet Isaac zien! Ook hij kon zijn rug rechten en de focus weer leggen bij een NK ticket. Het resultaat: alleen nog maar winst partijen en een bronzen plak. Isaac sluit zich hiermee aan bij het rijtje van de andere NK-gangers.

Voor Asahi een uitstekend resultaat. Een bevestiging dat we goed bezig zijn met zijn allen. En dan rest er nog één vraag. Wat zit er nog meer in het vat voor deze zes judoka's? Over drie weken is het NK judo en moeten deze judoka’s laten zien wat ze kunnen.
 
Verslag van Joke Struik, 15-3-2015